IBATECH İstanbul uzmanlık fuarı rekor sayılarla kapanıyor

Facebook
LinkedIn
Twitter

IBATECH İstanbul, dört başarılı fuar gününün ardından kapılarını kapattı ve çok sayıda rekoru kırmanın sevincini yaşattı. İki yıllık aralıklarla düzenlenen fırıncılık ve pastanecilik makineleri ile dondurma ve çikolata üretimi teknolojileri alanındaki uluslararası uzmanlık fuarı, büyüyen Türkiye pazarında ve tüm Avrasya bölgesinde sektörünün en önemli etkinliği durumunda. 114 ülkeden 74.563 ziyaretçi 14- 17 Nisan 2016 tarihleri arasında fuarı ziyaret etti. Bu oran, 2014’te düzenlenen bir önceki etkinlikten %17 daha fazla ve şimdiye kadar hiç görülmediği kadar çok ziyaretçi anlamına geliyor.  Fuar ilk kez beş sergi salonunda ve yaklaşık 50.000 brüt metrekarelik bir alanda düzenlendi ve böylece 2014’teki rekorun ardından 5.000 metrekare daha fuar alanı büyümüş oldu. IBATECH İstanbul 2016, katılımcı oranı bakımından da 18 ülkeden gelen toplam 366 şirketle bir rekora ulaştı. Katılımcı oranında 2014’e kıyasla yaklaşık %27’lik bir artış sağlandı. Çeşitli katılımcıların yanı sıra çok sayıda uluslararası pazar lideri en yeni teknolojileri ve ürünlerini sundu.

Ziyaretçiler fuara katılımlarının olağanüstü olumlu biçimde geçtiği değerlendirmesinde bulundu. Yapılan bir ankete göre ziyaretçilerin IBATECH İstanbul’a verdikleri genel not toplamda 1,7 oldu. (Not sistemi 1; en yüksek ve de 6; en düşük olarak baz alınmıştır). Memnuniyetlerinden dolayı katılımcıların neredeyse tamamı (%98) fuarı 2018’de tekrar ziyaret etmek istiyor. Ayrıca ankete katılanların %99’u bu etkinliği iş arkadaşlarına, amirlerine ya da iş ortaklarına önermeyi düşünüyor. Katılımcıların %90’ı ise bu uzmanlık fuarının öneminin giderek arttığını ifade ediyor. En büyük ziyaretçi gruplarını %47 ile pastacılar (2014’te: %45) ve %21 ile fırıncılar (2014’te: %33) oluşturuyor. Çikolata ve şekerleme üreticilerinin oranı %15’e (2014’te: %9) ve dondurma üreticilerinin ortanı %17’ye (2014’te: %7) ulaşarak büyük bir artış kaydetti. Profesyonel ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği alanlar derin dondurulmuş ürünler, pastalar ve hazır yemeklerdi (%47). Bunu hammaddeler ve yarı hazır ürünler (%46), ayrıca üretim makineleri ve aksesuarları (%35) takip etti. Genel olarak ziyaretçilerde yüksek bir yatırım isteği hakimdi. Ziyaretçilerin %80’i satın alma ve tedarik kararlarında söz sahibi olan kişilerden oluşmaktaydı. Resmi fuar anketinde katılımcıların %82’si kesinlikle ya da büyük olasılıkla yatırım yapacaklarına ilişkin bilgi verdi.

Fuarda ilk kez Almanya’nın resmi bir ortak standı yer aldı. Standın organizasyonu Alman Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından VDMA’ya bağlı Gıda Ürünleri Makineleri ve Ambalajlama Makineleri Birliği’nin desteğiyle yapıldı. Aynı şekilde IBATECH İstanbul ilk kez Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklendi ve hedef ülkelerdeki Türk ataşeleri fuarın tanıtımını yaptı. Azerbaycan, Özbekistan, Kosova, Tunus, Umman, Kamerun, Bulgaristan gibi çok sayıda ülkeden delegasyonlar bu uzmanlık fuarında bilgi topladı ve fuarın açılış Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Sektörün Türkiye’deki bu buluşma noktası dönüşümlü olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştiriliyor. Bundan sonraki IBATECH İstanbul 12-15 Nisan 2018 tarihleri arasında İstanbul’da kapılarını açacak. IBATECH İstanbul fuarı, İstanbul’da Ares Fuarcılık adlı bir kardeş şirkete sahip olan Messe Stuttgart tarafından gerçekleştiriliyor

Lascia un commento

Stay Connected

More Updates